Thursday, April 16, 2009

selamatkan warisan dunia

alhamdulillah, selesai pun persembahan makyong. tugas paling getir dh berjaya di laksanakan.gila xgila, kalau aku perform xbaik ari tu maybe pakcik2 pemuzik kt UiTM ni dh kena buang. ini je periuk nasi diorang. harap jangan la diorng dibuang keje.
dengar cerita Fakulti nk anjurkan Makyong jelajah Malaysia. harap-harap menjadi la.
ok, Makyong mmg teater tradisional. ramai org kata makyong Bosan, xbest, mcm2 lg. common, makyong skrg bukan mcm dlu lagi, makyong best sebenarnya. pendek kata...
MAKYONG ROCK!
so, kalau ada persembahan Makyong di tempat anda try la pergi. di jamin best.

2 comments:

saat omar said...

cantik poster ni....kenapa tak ditampal di fakulti?

Tengku Putera Rio Rosales Iman Adqhlan Al'Mulk said...

Anas, mmg bagus klu ada generasi baru nak belajar teater tradisional ni. walaupun jarang ada show makyong ker, menora ker, wakayang kulit ker sekurang2nya kita tahu asal usul dah tahu macam mana nak performed bendalah ni. tapi masalah budak kita sekarang ni, berangan nak mampos. nak show yang gempak2. nak wat show mengangkang sana mengangkan sini. menyanyi lah, nak dance lah, tapi satu jadah pun tak tahu. masuk fakulti ni nak glamor semata2 sebagai batu loncatan nak jadi artis. banyak cantik. macam mana respect budak2 ni kalau suruh wat latihan tak nak turun. bukan tu jer...dah semester berapa kat sini, maksud BLOCKING pun tak tahu! apa semua ni. tak payah lah nak panjang... penat. nak baca lebih anjang g blok saya k. bagus idea kau ni.